Reiki

Reiki

Reiki är en japansk teknik för avslappning och stressreducering.

Behandlingen optimerar kroppens egen förmåga till återhämtning och läkning. Namnet består av två ord; Rei som betyder universell och ki som betyder livsenergi. Behandlingsformen använder den livsenergi som alltid finns runt omkring och inom oss för att öppna upp blockeringar och stagnationer i kropp och sinne.

Reiki verkar på flera plan samtidigt, fysiskt, psykiskt, emotionellt och själsligt. Reiki har en bra effekt på bland annat nedstämdhet, oro, stress, smärta och värk. Reiki klassas som rehabiliterande friskvård.

Om du på grund av Corona eller annan anledning vill undvika fysisk kontakt kan du välja att få Reiki utan beröring eller på distans. Reiki fungerar lika bra oavsett avstånd. Om du aldrig tidigare fått Reiki eller någon annan form av healing rekommenderar jag att du bokar Reiki 90 minuter eller Reiki distans + samtal 60 minuter. 

Så går det till

Under en session är du påklädd och ligger bekvämt på en massagebänk med filtar och kuddar. Reiki ges genom att utövaren lägger händerna på eller håller dem en bit ovanför kroppen. En fullängds-session tar ca 1, 5 timme.

Reiki gör att kroppen kopplar på det parasympatiska nervsystemet och bland annat endorfiner och oxytocin frigörs i kroppen. Dessa har en lugnande och smärtlindrande effekt och det ökar också det allmänna välbefinnandet.

Efter en session brukar man känna sig avslappnad och fylld av ny energi. Man kan också uppleva vissa utrensningssymtom, såsom huvudvärk, trötthet, frusenhet, förkylningssymtom, oväntade känslor, etc. Detta är ett tecken på att din kropp och ditt sinne rensar ut stagnationer och sådant du inte längre behöver eller att undertryckta känslor kommer upp till ytan för att de behöver rensas ut.

 

Jag är medlem i Förenade Reikiförbundet. Vill du ha ytterligare information om Reiki kan du besöka Reikiförbundets webbplats: www.reikiforbundet.se

LYS - Lift Your Soul

© Copyright Lift Your Soul